Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδότηση διδάκτρων

Ποια η διαδικασία αίτησης και πόσα νηπιαγωγεία συμμετέχουν στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων Παιδιών μέχρι τεσσάρων ετών

Ποια η διαδικασία αίτησης και πόσα νηπιαγωγεία συμμετέχουν στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων Παιδιών μέχρι τεσσάρων ετών

Στην διάθεση των γονέων των δικαιούχων παιδιών βρίσκεται από τις 10 το πρωί της Δευτέρας (5/9) η ειδική πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης για συμμετοχή τους στοΣχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του Κρατικού Ραδιοφώνου, ο Ανώτερος Λειτουργός Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, Φάνος Κουρουφέξης, ανέφερε ότι οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία που μπορούν να υποβληθούν.

«Όλοι οι δικαιούχοι που υποβάλλουν αίτηση θα εγκριθούν ασχέτως με το πότε θα κάνουν την αίτηση. Δηλαδή οι αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, θα έχουν ισχύ από 1η Σεπτέμβρη ή από την ημερομηνία έναρξης φοίτησης. Άρα και 30 Σεπτεμβρίου να γίνει η αίτηση, θα δοθεί η επιδότηση για τον μήνα Σέπτεμβρη», ανέφερε ο κ. Κουρουφέξης, σημειώνοντας ότι αυτό θα ισχύσει και για τους επόμενους μήνες.

Να σημειώσουμε ότι οι αιτήσεις στην πλατφόρμα μπορούν να υποβληθούν μέσω της διαδικτυακής πύλης gov.cy ή μέσω της ιστοσελίδας της ΥΔΕΠ.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης

Αναφορικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης, ο κ. Κουρουφέξης ανέφερε ότι το πρώτο που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς είναι ότι η αίτηση πρέπει να γίνει από τον γονέα ο οποίος είναι ο δικαιούχος του επιδόματος τέκνου, που ως επί το πλείστο είναι η μητέρα. 

Μετέπειτα, όταν ο γονέας εισέλθει στην πλατφόρμα, το σύστημα θα ζητήσει να γίνει η πιστοποίηση στο gov.cy, κάτι που τόνισε αποτελεί απλή διαδικασία.

«Όσοι έχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού banking γίνεται αυτόματα η πιστοποίηση. Από εκεί και πέρα, ο γονέας απλά συνδέει το παιδί με τον πάροχο, δηλαδή το νηπιαγωγείο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να είχε προηγηθεί εγγραφή στο νηπιαγωγείο.

«Τα νηπαιγωγεία δίνουν στον γονέα ένα πενταψήφιο αριθμό που αντιστοιχεί στην τάξη που εγγράφηκε το παιδί και αυτό τον αριθμό καταχωρεί ο γονέας για να ολοκληρώσει την αίτηση», επεσήμανε.

Πηγή: offsite.com.cy

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy