Ανήλικος Αφρικανός το «έπαιζε» Βέλγος στο αεροδρόμιο – Έφυγε από δομή φιλοξενίας

Πώς τους «τσάκωσαν»

Πώς τους «τσάκωσαν»

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, τη Δευτέρα στις 12:30 παρουσιάστηκε στον αεριλιμένα Πάφου  με προορισμό την Γαλλία νεαρός  αφρικανικής καταγωγής παρουσιάζοντας  βελγικό δελτίο ταυτότητας. Το πρόσωπο που αναγράφονταν στην ταυτότητα δεν ομοίαζε με τον παρευρισκόμενο.

Ανακρινόμενος, ομολόγησε ότι τα στοιχεία του είναι άλλα απ’ αυτά που αναγράφονται και συνελήφθη για πλαστοπροσωπία. Πρόκειται για ανήλικο πρόσωπο ο οποίος  ήταν έγκλειστος στη δομή στην Κάτω Πάφο .

Κατόπιν τούτου, αυτός οδηγήθηκε πίσω στη δομή. Η υπόθεση του  θα τεθεί στη Νομική Υπηρεσία για μη ποινική δίωξη λόγω του ότι είναι ανήλικο πρόσωπο.

Σε άλλη περίπτωση, στις 8.8.22 γύρω στις 12:00 παρουσιάστηκαν στον τομέα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Πάφου δύο γυναίκες με προορισμό την Γαλλία . Όπως διαφάνηκε πρόκειται για την μητέρα και την ανήλικη κόρη της οι οποίες παρουσίασαν κοινό διαβατήριο και δύο ισπανικές άδειες διαμονής. Όπως διαπιστώθηκε, οι εν λόγω άδειες διαμονής ήταν πλαστές .

Η μητέρα συνελήφθη για πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και η ανήλικη λόγω ηλικίας τέθηκε υπό την φροντίδα της Υπηρεσίας Κοινωνικής  Ευημερίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy