Αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους κάτοικοι τρίτων χωρών

Πραγματοποιήθηκε κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής

Πραγματοποιήθηκε κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής

Την περασμένη Τρίτη 14 Ιουνίου, 2022 η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (Υ.Α&Μ) πραγματοποίησε σε συνεργασία με τις Βελγικές Αρχές και τον Οργανισμό FRONTEX με αστυνομική συνοδεία, κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών, από τους οποίους 16 υπήκοοι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, οι οποίοι βρίσκονταν υπό κράτηση. Όλοι οι υπό απέλαση αλλοδαποί επιστράφηκαν στη χώρα καταγωγής τους με ασφάλεια.Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου, 2022 μέχρι σήμερα, η ΥΑ&Μ έχει διεκπεραιώσει με επιτυχία ακόμα άλλες τρεις κοινές επιχειρήσεις πτήσεων αναγκαστικής επιστροφής Υπηκόων Τρίτων Χωρών σε συνεργασία με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. και τον Οργανισμό FRONTEX ως ακολούθως:

  • 19/01/22 για Κόγκο
  • 29/03/22 για Μπαγκλαντές
  • 26/04/22 για Πακιστάν.Προγραμματίζεται ακόμη σε συνεργασία με τον Οργανισμό FRONTEX κοινή πτήση επιστροφής για τις 28/06/2022 για απέλαση 17 Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

Επίσης, η Αστυνομία σε συντονισμό με το Υπουργείο Εσωτερικών από την 1η Ιανουαρίου, 2022 προχώρησε σε 2,332 απελάσεις/επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών από τις οποίες οι 304 αφορούσαν πρόσωπα που ήταν υπό κράτηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy