Άγνωστος, παριστάνοντας γιατρό προσπάθησε να αποσπάσει €77 χιλ. από 85χρονη

Νέα υπόθεση απάτης με υπόπτους που παριστάνουν τους ιατρούς, εξετάζει η Αστυνομία, μετά την καταγγελία γυναίκας, ηλικίας 85 ετών, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ότι άγνωστος προσπάθησε να της αποσπάσει το ποσό των 77 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας νέα υπόθεση απάτης και απόπειρας απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού, από πρόσωπα που ψευδώς παρουσιάζονται ως ιατροί εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, γύρω στις 9.30 το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου, ύποπτος επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα ηλικίας 85 ετών και της ανέφερε ότι ο γιος της έχει τραυματιστεί και βρίσκεται στο Νοσοκομείο μαζί με τον δεύτερο της γιό.

Προστίθεται ότι «ο δράστης φέρεται να γνώριζε και ανέφερε τα ονόματα των παιδιών της 85χρονης. Ο άγνωστος είπε στην ηλικιωμένη πως χρειάζεται η πληρωμή χρηματικού ποσού ύψους 77 χιλιάδων ευρώ, για ιατρικά έξοδα, προσθέτοντας ότι θα περάσει από την κατοικία της κάποιο πρόσωπο για να παραλάβει τα χρήματα».

Σύμφωνα με την καταγγελία η τηλεφωνική επικοινωνία του δράστη με την 85χρονη γυναίκα διήρκησε γύρω στην μιάμιση ώρα. Λίγο αργότερα επισκέφθηκε την οικία της ηλικιωμένης φίλη της, στην οποία η 85χρονη ανέφερε τι είχε συμβεί. Την ίδια ώρα ο ύποπτος επικοινώνησε εκ νέου τηλεφωνικά με την γυναίκα και της ζήτησε όπως μεταβεί σε συγκεκριμένη κλινική για να παραδώσει τα χρήματα, οπότε η φίλη της επενέβη αναφέροντας στον άγνωστο ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο και διέκοψε την τηλεφωνική επικοινωνία.

Στην ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας αναφέρεται ότι «η Αστυνομία απευθύνει έκκληση όπως οι πολίτες, σε περιπτώσεις απάτης ενημερώνουν άμεσα τη Δύναμη, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Σημειώνεται ότι οι δράστες της απάτης, που ψευδώς παρουσιάζονται ως ιατροί, επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες και τους ζητούν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά γιατί δήθεν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε ατύχημα και επειγόντως χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και ιατρική περίθαλψη. Πολλές φορές οι δράστες καλούν με απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή με την Αστυνομία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy