Αδερφός Σουτζιή: Μας λυπεί ότι δεν θα μπορεί να ξαναπεράσει στα κατεχόμενα

Παραμένει στα μπουντρούμια του Αττίλα ο Αντρέας Σουτζιής

Παραμένει στα μπουντρούμια του Αττίλα ο Αντρέας Σουτζιής

Παραμένει στα μπουντρούμια του Αττίλα ο Αντρέας Σουτζιής με την αποφυλάκιση του να αναμένεται στις 7 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο αδερφός του Αντρέα, Σάββας Σουτζιής ανέφερε ότι χθες είχε εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου που έγινε με την κατηγορία ότι ο αδερφός του είχε στην κατοχή του 5 φωτογραφίες στην περιοχή των Βαρωσίων οι οποίες ήταν από απαγορευμένη περιοχή, «από αυτές τις φωτογραφίες είναι πλημμυρισμένο το διαδίκτυο και μπορεί να τις βρει ο οποιοσδήποτε» ανέφερε ο κος Σουτζιής.

«Είναι προφανές ότι το κατοχικό καθεστώς κράτησε τον αδερφό μου παράνομα χωρίς κανένα λόγο και αιτία και τον καταδίκασε σε φυλάκιση ένα μήνα. Χθες είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο μαζί του, είναι καλά στην υγεία του, είναι ψηλό το ηθικό του, θα περιμένουμε αυτές τις υπόλοιπες 9 ημέρες.

Δεν φοβόμαστε για άλλες κατηγορίες πλέον τελειώνει αυτή η περιπέτεια και αισίως θα τον έχουμε μαζί μας την άλλη Παρασκευή» είπε ο κος Σουτζιής.

Συνέχισε λέγοντας, «φαίνεται ότι η συμπεριφορά τους ήταν καλή, αλλά είναι κρατούμενος παράνομα δεν θα τους πούμε και ευχαριστώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το κράτος γιατί από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας και το Υπουργείο Εξωτερικών και όλα τα σώματα που μπορούσαν να επέμβουν για να απελευθερωθεί.

Ένα από τα μεγάλα θέματα που μας λυπεί είναι ότι με την καταδίκη του 99% θα τον βάλουν στην μαύρη λίστα των ανεπιθύμητων και δεν θα τον αφήσουν να ξαναπεράσει στα κατεχόμενα και αυτό είναι κάτι που θα του στοιχίσει πάρα πολύ».

Στη συνέχεια στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Δημητρίου. «Δυστυχώς έμεινε στα κρατητήρια του κατοχικού στρατού για ένα μήνα αλλά το σημαντικό είναι ότι στις 7 Οκτωβρίου ο κύριος Σουτζιής θα αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει στους οικείους του».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy