600+ οι κενές θέσεις στην Αστυνομία – Έρχονται εξετάσεις

Σε εξέλιξη προηγούμενη προκήρυξη που θα κρίνει πόσες κενές θέσεις θα μείνουν

Σε εξέλιξη προηγούμενη προκήρυξη που θα κρίνει πόσες κενές θέσεις θα μείνουν

«Πονοκέφαλο» εξακολουθούν να αποτελούν οι κενές θέσεις στην Αστυνομία. Η ηγεσία προεξάρχοντος του Αρχηγού Στέλιου Παπαθεοδώρου ψάχνει τους τρόπους για να καλύψει τις 673 θέσεις (μαζί με τους ειδικούς αστυνομικούς) που δεν έχουν κάτοχο.  Οι κενές θέσεις δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος διοικητικά και κυρίως επιχειρησιακά.

Όπως πληροφορούμαστε, χθες Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αρχηγός είχε συνάντηση με την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και καθορίστηκαν οι επόμενες εξετάσεις πρόσληψης που θα γίνουν τον Ιανουάριο 2023.

Εξετάσεις πρόσληψης στην Αστυνομία όμως έρχονται πολύ σύντομα, αφού το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 θα  διαγωνιστούν σε γραπτές εξετάσεις όσοι υπέβαλαν αίτηση στην τελευταία προκήρυξη που εξέπνευσε τέλος Ιουλίου.

Ο αριθμός όμως των εν δυνάμει αστυνομικών που θα προσληφθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία θα καθοριστεί από ένα βασικό παράγοντα. Την εν εξελίξει πορεία εξετάσεων και αθλητικών δοκιμασιών που τρέχει από παλαιότερη προκήρυξη.

Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά προχωρημένη αφού οι υποψήφιοι αστυνομικοί πέρασαν τις αθλητικές δοκιμασίες και αναμένεται η ιατρική εξέταση και οι αναλύσεις νάρκοτεστ.

Μετά από πρόσφατη απόφαση της Βουλής όσοι απέτυχαν στις αθλητικές δοκιμασίες έχουν και δεύτερη ευκαιρία να το πράξουν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις  οι επιτυχόντες μέσα από την εν εξελίξει προκήρυξη είναι δυνατό να καλύψουν ένα αριθμό 250 νέων αστυνομικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy