14 συλλήψεις στις ΒΒ Δεκέλειας για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ

Συνολικά 14 συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας μέσα στον Οκτώβριο

Συνολικά 14 συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας μέσα στον Οκτώβριο

Συνολικά 14 συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας μέσα στον Οκτώβριο, που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ.

Σε ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία οδήγησαν σε αυξημένες περιπολίες της Αστυνομίας σε περιοχές «hot spot» εντός των Βάσεων».

Όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πανίκος Παναγή «αυτή η απερίσκεπτη συμπεριφορά απλά δεν θα γίνει ανεκτή από την Αστυνομία των Βάσεων. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 25 ετών, μια ανησυχητική στατιστική που δείχνει ότι παρά τις προσπάθειες των Αρχών, οι νεαροί οδηγοί αγνοούν τις συμβουλές που τους έχουν δοθεί».

Αυτό, συνέχισε «είναι εξαιρετικά σοβαρό και πολύ ανησυχητικό. Η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ, ή και των δύο, απλά δεν είναι ανεκτή» είπε και πρόσθεσε πως «η Αστυνομία των Βάσεων έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενημερώνει και να συμμορφώνει τους νέους οδηγούς σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν αυτές οι ενέργειες, αλλά φαίνεται ότι το μήνυμα δεν έχει περάσει ακόμα σε ορισμένους».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι ο Αστυνόμος Παναγή έστειλε το μήνυμα στους παρανομούντες πως «εάν σας πιάσουν, θα διωχτείτε βάση του νόμου και μην περιμένετε καμία επιείκεια. Η οδήγηση σε αυτή την κατάσταση θέτει ζωές σε κίνδυνο και μπορεί να καταστρέψει οικογένειες, κάτι που δε μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί».

Προστίθεται ότι «η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ είναι δύο από τους πιο συνηθισμένους λόγους θανατηφόρων τροχαίων. Οι άλλοι τρεις, η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και η οδήγηση χωρίς κράνος, αποτελούν αυτό που οι αστυνομικοί αποκαλούν «Fatal 5» (5 αιτίες θανατηφόρων δυστυχημάτων)».

Ο κ. Παναγή σημείωσε πως «η αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών θα παραμένει πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων της αστυνομίας. Πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις παραβιάσεις «Fatal 5» είπε και πρόσθεσε πως «εάν οι άνθρωποι αγνοήσουν αυτούς τους νόμους, τότε μπορεί να χαθούν ζωές και αυτό είναι απολύτως αποτρέψιμο».

Ανέφερε επίσης πως «η Αστυνομία έχει δεσμευτεί να προστατεύει την κοινότητα μας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αστυνομικές περιπολίες θα συνεχιστούν και οι παραβάτες θα συλληφθούν και θα διωχθούν».

Σημειώνεται ότι «η ποινή για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ είναι αυστηρή, με τεράστια πρόστιμα, στέρηση άδεια οδήγησης και ακόμη και ποινές φυλάκισης για ορισμένους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy