20′ προετοιμασία
12′ μαγείρεμα
Σύνολο: 32′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το κοτόπουλο
Για τη σάλτσα «σίζαρ»
Διαδικασία
Σαλτσα
- Για το κοτόπουλο με ζεστή σάλτσα «σίζαρ» ξεκινάμε και βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, τις αντσούγιες και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι έως ότου προκύψει παχύρρευστη σάλτσα.
- Ρίχνουμε το λεμόνι, το τυρί, πιπέρι και χτυπάμε.
- Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.
- Κρατάμε τη σος στην άκρη.
Κοτόπουλο
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμη.
- Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 3 – 4 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Το αδειάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα «σίζαρ» σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1/2 – 1 λεπτό.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 