Συνταγή: Ζελέ σταφύλι με κρέμα από κατίκι Δομοκού

Ζελέ με σταφύλια και κατίκι Δομοκού ένας μοναδικός συνδυασμός που θα σας δροσίσει και θα σας γλυκάνει ταυτόχρονα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τη φόρμα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπταΑναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλαΞεφορμάρουμε

Υλικά

Μερίδες: 10

Για το ζελέ σταφύλι

Για την κρέμα

Διαδικασία

Ζελέ

 1. Bάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
 2. Ζεσταίνουμε λίγο από τον χυμό σταφυλιού και ρίχνουμε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες, αφού τις στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν.
 3. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο έως ότου αρχίσει να γίνεται παχύρρευστο (το ελέγχουμε συνεχώς για να το βγάλουμε πριν σφίξει).
 4. Ρίχνουμε μέσα τα σταφύλια, ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού και αδειάζουμε το ζελέ σε μια μεγάλη φόρμα, χωρητικότητας 1 1⁄2 λίτρου, γεμίζοντάς την κατά τα 2/3 (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα για πουτίγκα ή μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση).
 5. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί κάπως η επιφάνεια του ζελέ, τόσο όσο να μπορεί να σταθεί επάνω της η κρέμα.

Κρέμα

 1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό.
 2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα σε ένα μπρίκι.
 3. Μόλις μαλακώσουν οι ζελατίνες, τις στραγγίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Προσθέτουμε το μέλι και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
 4. Στο τέλος ενσωματώνουμε το κατίκι ανακατεύοντας ξανά πολύ καλά.
 5. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το ζελέ σταφύλι, μόλις αυτό έχει αρχίσει να πήζει ελαφρώς, και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 4-5 ώρες, ώστε να σταθεροποιηθούν καλά και οι δύο στρώσεις.
 6. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τη φόρμα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα.

Μυστικά

Αν πήξει εντελώς το ζελέ πριν βάλουμε την κρέμα από πάνω, δεν θα κολλήσουν καλά οι δύο στρώσεις μεταξύ τους.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy