Συνταγή: Ζελέ με πορτοκάλι και Campari

Συνδυασμός δοκιμασμένος σε καλοκαιρινά κοκτέιλ - το πορτοκάλι με το πικρούτσικο Campari– θα μας δώσει ένα υπέροχο ζελέ αυστηρά για ενηλίκους!

Η κυπριακή ναυτιλία οδεύει προς μείωση στη χρήση πλαστικών
15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Βράζουμε τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα χυμού.
  3. Aποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες, στραγγισμένες από το νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με το Campari.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες της αρεσκείας μας, π.χ. σε ατομικές φόρμες της πανακότα ή σε φορμάκια σιλικόνης ή ακόμα και σε ποτήρια ή μικρά μπολ – εμείς χρησιμοποιήσαμε μια πλαστική φόρμα-πυραμίδα, την οποία τοποθετήσαμε μέσα σε κανάτα, για να στέκεται όρθια.
  5. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, έως ότου σταθεροποιηθούν τα ζελέ.
  6. Αν χρησιμοποιήσουμε φόρμες, τις βυθίζουμε σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τις αναποδογυρίζουμε σε πιάτα.
  7. Σερβίρουμε τα ζελέ με φρούτα κομμένα σε κομμάτια.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy