40′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 8
Διαδικασία
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σε έναν πολυκόφτη, μαζί με το καρπούζι και το λικέρ, και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Αν δεν χωράει ο πολυκόφτης τα υλικά, πολτοποιούμε πρώτα το καρπούζι και ενώνουμε τα υλικά σε μπολ. Σουρώνουμε το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα, πιέζοντας απαλά με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα. Δεν αφήσουμε να βράσει.
- Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στύβουμε με τα χέρια μας, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα και προσθέτουμε τον χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι ζελατίνες και αποσύρουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια για ζελέ ή κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το ζελέ να σφίξει και να κρυώσει καλά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 