Συνταγή: Xορτοτηγανίτες

Και τι δεν έχουν αυτές οι τηγανίτες: σέσκουλα, σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, φρέσκα κρεμμυδάκια... Μοσχοβολάνε άνοιξη. Με λίγο γιαούρτι είναι ακόμη πιο ωραίες.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1: προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τις χορτοτηγανίτες ξεκινάμε και σε ένα σουρωτήρι βάζουμε όλα τα χόρτα, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα τρίβουμε απαλά.
  2. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν 15 λεπτά και τα αδειάζουμε σε μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο, το μαραθόσπορο και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγη-λίγη την μπίρα (μπορεί να μη χρειαστεί να την βάλουμε όλη), μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό χόρτινο μείγμα που να μπορούμε να το τηγανίσουμε κουταλιά-κουταλιά.
  5. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  6. Αν είναι πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με ελάχιστη μπίρα.
  7. Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μπολ μείγμα και σε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι (τόσο ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους) τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τις τηγανίτες, σε δόσεις, για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  8. Στραγγίζουμε τις χορτοτηγανίτες σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με γιαούρτι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy