Συνταγή: Βλιτοκεφτέδες με πατάτα, σφέλα και γραβιέρα

Αυτοί οι κεφτέδες δεν έχουν ανάγκη τον κιμά. Έχουν βλίτα, πατάτες, παξιμάδι αλλά και σφέλα και πικάντικη γραβιέρα. Απίθανοι!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1: προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάζουμε τους βλιτοκεφτέδες με πατάτα, σφέλα και γραβιέρα, πρώτα βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό, για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και τις λιώνουμε καλά με πιρούνι ή με πρες πουρέ.
  3. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα βλίτα και τα ζεματίζουμε για 6-8 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Τα στραγγίζουμε και, όταν κρυώσουν λίγο, τα ψιλοκόβουμε.
  5. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες, την ντομάτα, τα αυγά, τα τυριά, το παξιμάδι, ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να φτιάξουμε ένα σχετικά ομοιόμορφο μείγμα.
  7. Πλάθουμε κεφτέδες μέτριου μεγέθους και τους αλευρώνουμε.
  8. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να φτάσει τα 2 εκ. και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  9. Τηγανίζουμε τους αλευρωμένους κεφτέδες σε δόσεις, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν παντού χρυσαφένιο χρώμα, γυρίζοντάς τους τακτικά μέσα στο λάδι.
  10. Στραγγίζουμε τους βλιτοκεφτέδες με πατάτα, σφέλα και γραβιέρα σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy