40′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ασυνήθιστη η ιδέα να βράζεις ντομάτα ολόκληρη για να την κάνεις σάλτσα για χόρτα, απλά, λιωμένη με το πιρούνι. Είναι ωστόσο συνταγή συνηθισμένη στο Ατσιπόπουλο, στο καφενείου του Μανόλη όπου, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για το τεύχος του Γαστρονόμου «Στα καφενεία της Κρήτης», την εντοπίσαμε και την καταγράψαμε.
Υλικά
Μερίδες: 5-6
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα βλίτα με ντομάτα βρασταρέ, βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τις ντομάτες, ολόκληρες, τις πατάτες και τα κολοκύθια.
- Βράζουμε τις ντομάτες και τα κολοκύθια για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να τα διαπερνά εύκολα το μαχαίρι.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε πιάτο.
- Στο ίδιο νερό (όπου βρίσκονται ακόμα οι πατάτες) ρίχνουμε τα βλίτα και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε από την κατσαρόλα τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Στραγγίζουμε καλά τα βλίτα.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις σπάμε με το πιρούνι σε ακανόνιστα κομμάτια.
- Σε μεγάλη πιατέλα βάζουμε τα βλίτα, τις πατάτες και τα κολοκύθια.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες (η βρασμένη φλούδα αφαιρείται πανεύκολα) και τις λιώνουμε με πιρούνι σε ένα πιάτο.
- Αδειάζουμε τις λιωμένες ντομάτες στην πιατέλα με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε ανθό αλατιού και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 