15′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:
Υλικά
Βάρος: για περίπου 600 γρ.
Διαδικασία
- Για τα βερίκοκα ποσέ με λεβάντα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το κρασί και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν.
- Ρίχνουμε τα βερίκοκα, ολόκληρα, μαζί με τη λεβάντα και βράζουμε για 10-15 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται. Στη διάρκεια του βρασμού, κάποιες από τις φλούδες των φρούτων θα ξεκολλήσουν και θα ανέβουν στην επιφάνεια. Τις αφαιρούμε με ένα πιρούνι.
- Βγάζουμε τα φρούτα με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για άλλα 20-25 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει ελαφρά.
- Στο διάστημα αυτό και αφού τα βερίκοκα κρυώσουν κάπως, τα ξεφλουδίζουμε αν θέλουμε (δεν είναι υποχρεωτικό, η φλούδα είναι τρυφερή),τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Πετάμε τη λεβάντα, μεταφέρουμε τα βερίκοκα σε μεγάλη γυάλα (ή σε μικρότερες) και συμπληρώνουμε με το σιρόπι, το οποίο πρέπει να τα καλύπτει πλήρως.
- Διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 ημέρες.
- Σερβίρισμα: Τα βερύκοκα ποσέ ταιριάζουν πάνω σε γιαούρτι, μαζί με λίγο από το σιρόπι, για ένα δροσερό και μυρωδάτο κέρασμα ή εμπλουτίζουν ωραία μια πράσινη σαλάτα. Επίσης μπορούμε να τα ψήσουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ(ή στη σχάρα στα κάρβουνα), μέχρι να ροδίσουν, και συνοδεύουμε ψητό κοτόπουλο ή χοιρινό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 