30′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για τη βελούδινη σούπα με ρόκα και σπανάκι ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι και τη ρόκα μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και την πατάτα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Μετά αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή το μούλτι (σε δόσεις) και το πολτοποιούμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Για πιο φίνο αποτέλεσμα, περνάμε τον πολτό από σήτα.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουτ. σούπας γιαούρτι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 