Συνταγή: Veggie burger από φασόλια και μανιτάρια, με σπιτική μαγιονέζα

Αυτό το λαχταριστό μπέργκερ είναι ένα από τα best seller του χορτοφαγικού Roots στη Θεσσαλονίκη και ο Μάνος Γρηγορόπουλος μάς έδωσε τη συνταγή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
25′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μπέργκερ

Για τη μαγιονέζα με κάππαρη

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μπέργκερ

  1. Για να φτιάξουμε Veggie burger του Roots, ξεκινάμε μαρινάροντας τα μανιτάρια στο μισό λάδι με το θυμάρι για 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα «ψήνουμε» σε τηγάνι ή σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Βάζουμε σε μπολ τα φασόλια και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, αφήνοντας και μερικά κομματάκια (δεν θέλουμε πουρέ).
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το τσίλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά.
  4. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Μαγιονέζα

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 4 πρώτα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, προσθέτοντας σταδιακά το λάδι. Ρίχνουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια, αλείφουμε τις βάσεις με μαγιονέζα και βάζουμε στα μισά από 1-2 φύλλα μαρούλι, κομμένα τοματίνια, από 1 μπιφτέκι και ροδέλες κρεμμυδιού. Σκεπάζουμε και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy