Συνταγή: Βασιλόπιτα με κράνμπερι, σταφίδες και γλάσο

Ζουμερή, αφράτη και πλούσια σε «τυχερά» υλικά όπως οι σταφίδες και τα κράνμπερι, που συμβολίζουν την καλοτυχία και την ευημερία, αυτή η βασιλόπιτα θα γίνει η αγαπημένη σας!

40′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:25′

Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:Severin Μίξερ Xειρός Λευκό-Μαύρο 400WPaderno Σπάτουλα/Μαρίζα 26cmPatisse Φόρμα Λυόμενη Στρογγυλή Αντικολλητική Μαύρη Classique 22cm

Υλικά

Μερίδες: 10

Για τη βασιλόπιτα

Για το γλάσο

Για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Βασιλόπιτα

  1. Αποβραδίς μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι στον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Την επόμενη μέρα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το μαλακό βούτυρο, το μέλι, το ξύσμα και τους κρόκους.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  4. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
  5. Χτυπάμε στο τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα (θα πρέπει να δημιουργούνται κορυφές, όταν ανασηκώνουμε τα χτυπητήρια του μίξερ).
  6. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας καλά με μια .
  7. Ρίχνουμε το μείγμα της βασιλόπιτας σε μια .
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Γλάσο

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο (αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο χυμό, ενώ αν παραείναι αραιό βάζουμε λίγη άχνη).
  2. Περιχύνουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας, αφού κρυώσει καλά.

Διακόσμηση

  1. Στολίζουμε με τα κλαράκια δεντρολίβανου και τα κράνμπερι ή τα φραγκοστάφυλα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy