1: προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:35′
Υλικά
Τεμάχια: 40-50
Για το φύλλο κουρού
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Για να ετοιμάσουμε τα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο κουρού, ξεκινάμε από τη γέμιση: Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Φύλλο
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 40-50 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκι. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε δίσκο 10 εκ.
- Βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις άκρες στα τυροπιτάκια για να κολλήσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Βάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με τα ασπράδια και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 