Συνταγή: Τυρόπιτα με φέτα και ξερή μαντζουράνα

Aπαραίτητη σε ένα γιορτινό τραπέζι, αυτή η αρωματική τυρόπιτα με μαντζουράνα. Επίσης είναι και το καλύτερο πρωινό αλλά και ένα πλήρες κυρίως πιάτο μαζί με μια σαλάτα.

Το πόρισμα για το Θανάση Νικολάου καταχωρείται στη Ν.Υπηρεσία
15′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα με μαντζουράνα κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πίτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
  2. Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 χωριάτικο φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.
  3. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με τα άλλα 4 φύλλα, επίσης καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.
  4. Τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy