Συνταγή: Τσουκνιδόσουπα με δυόσμο και ανθότυρο

Τρώγεται η τσουκνίδα; Και όμως. Oι τσουκνίδες είναι χαρακτηριστικό υλικό της βορειοελλαδίτικης και της ποντιακής κουζίνας. Ιδού μια απίθανη τσουκνιδόσουπα με δυόσμο.

50′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την τσουκνιδόσουπα με δυόσμο και ανθότυρο, σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την τσουκνίδα με το σπανάκι (βάζουμε τα χορταρικά λίγα-λίγα μέσα στην κατσαρόλα – περιμένουμε να μαραθούν πριν βάλουμε τα επόμενα) μαζί με τα κρεμμυδάκια για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι τσουκνίδες και το σπανάκι και να δέσει κάπως η σούπα.
  3. Προσθέτουμε το δυόσμο και τη μισή ποσότητα ανθότυρου, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε.
  4. Μοιράζουμε την τσουκνιδόσουπα σε μπολ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο ανθότυρο και σερβίρουμε.

Μυστικά

Τσουκνίδες βρίσκουμε τέλη χειμώνα με αρχές άνοιξης σε μεγάλες λαϊκές αγορές. Αν παρ’ όλα αυτά δεν μας αρέσουν ή αν δεν βρούμε, τις αντικαθιστούμε με άλλα χόρτα της αρεσκείας μας. Τις καθαρίζουμε φορώντας πάντα γάντια, γιατί οι τσουκνίδες κατά την επαφή τους με το δέρμα προκαλούν φαγούρα, πολλές φορές έντονη, τσούξιμο και κοκκινίλα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy