Συνταγή: Τσίζκεϊκ σουηδικό με αμύγδαλο – Ostkaka

Ostkaka ένα σουηδικό τυρογλυκό που σερβίρουν όλο τον χρόνο σε γιορτινές περιόδους και ως βασικό χαρακτηριστικό του έχει την αμυγδαλόσκονη.

Προσωρινή αναστολή αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων προς Πακιστάν
20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για το οstkaka, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε έναν πολυκόφτη πολτοποιούμε μαζί το τυρί, τη ζάχαρη και τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και τη σκόνη αμυγδάλου και δουλεύουμε λίγο ακόμα το μείγμα, να ομογενοποιηθεί.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα, αφήνοντας τις άκρες του χαρτιού να εξέχουν.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.
  6. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε με τα μύρτιλα, τις φράουλες ή τη μαρμελάδα.
  7. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε κάθε κομμάτι του οstkaka με μία κουταλιά άγλυκη σαντιγί.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy