Συνταγή: Τσίζκεϊκ πολωνικό με σταφίδες και φρουί γκλασέ – Sernik

Πολωνικό τσίζκεϊκ με σταφίδες και φρουί γκλασέ, πλούσιο και κρεμώδες.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
45′ προετοιμασία
1:15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για το sernik, ζυμώνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το φτερό πολύ καλά για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  2. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Έπειτα τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό πάχος (περίπου 3-4 χλστ.)
  4. Τη στρώνουμε μέσα σε ένα τσέρκι ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. έτσι που να καλύπτει τον πάτο (αν θέλουμε, την ανασηκώνουμε να καλύψει και λίγο από τα τοιχώματα, αλλιώς την κόβουμε όσο η διάμετρος του πυθμένα).
  5. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για 15 λεπτά.

Γέμιση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 150 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί μαζί με το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα και το προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας καλά (αν το βούτυρο δεν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μπορούμε να το χτυπήσουμε μαζί με το quark στον πολυκόφτη, πριν τα ενσωματώσουμε στους κρόκους).
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε άλλο μπολ και, αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε καλά τον κάδο του μίξερ και το σύρμα, χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη σε μαλακή μαρέγκα.
  4. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες και το πορτοκάλι γκλασέ και ανακατεύουμε ξανά, να σκορπίσουν ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα.
  6. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από την προψημένη βάση (δεν χρειάζεται η βάση να έχει κρυώσει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα.
  7. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το γλυκό για 10 λεπτά.
  8. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε το sernik.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy