15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: για τσέρκι 24 εκ.
Για τη βάση
Για την κρέμα τυριού
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για το τσίζκεϊκ με καταΐφι ξεκινάμε και σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο.
- «Ξαίνουμε» («χτενίζουμε» με τα χέρια μας) το φύλλο καταΐφι για να χωρίσουμε τις ίνες και να γίνει αφράτο, και το ανακατεύουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Σε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. απλώνουμε το καταΐφι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Ρίχνουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει σιρόπι (θα χρειαστούμε 1-1½ λεπτό από το σημείο βρασμού).
- Βγάζουμε το καταΐφι από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως (πρέπει και το σιρόπι και το καταΐφι να είναι ζεστά).
- Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Την αδειάζουμε πάνω από το κρύο καταΐφι, ισιώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Βγάζουμε τα αποσπώμενα τοιχώματα, απλώνουμε στην επιφάνεια το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και κόβουμε σε κομμάτια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 