Συνταγή: Τσίζκεϊκ με ελληνικά αρώματα και μαρμελάδα πορτοκαλιού

O Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει ένα νέο, πρωτότυπο τσίζκεϊκ με ελληνικά αρώματα. Είναι της ψητής σχολής, απολαυστικά κρεμώδες και σερβίρεται με μαρμελάδα πορτοκαλιού.

Πώς τον ξεγέλασαν και τσέπωσαν πέραν των €67,000
25′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:25′

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την αμυγδαλόσκονη και τον χυμό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  2. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ., πιέζοντάς τη με την παλάμη μας για να δημιουργήσουμε μια βάση.
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και έναν έναν τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό. Ομογενοποιούμε καλά, προσθέτοντας και το ξύσμα.
  4. Αδειάζουμε πάνω από τη βάση και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
  5. Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy