Συνταγή: Τσιπούρες μυρωδάτες με φουρνιστές ντομάτες και πατατάκια

Έχουμε φάει κι έχουμε φάει τσιπούρες, ψητές, στη σχάρα, στη λαδόκολλα, με σάλτσα, με μυρωδικά, αλλά τόσο νόστιμες, με φουρνιστές ντομάτες, πατατάκια και δυόσμο, πρώτη φορά!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:15′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τσιπούρες μυρωδάτες με φουρνιστές ντομάτες και πατατάκια, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι στην άκρη.
  3. Ανακατεύουμε τις πατάτες με 40 ml από το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  4. Τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους. (Σε αυτό θα βάλουμε αργότερα και τις τσιπούρες).
  5. Σε ένα άλλο ταψί ανακατεύουμε τις ντομάτες με το υπόλοιπο λάδι, τα σκόρδα και αλατοπίπερο και τις απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Βάζουμε και τα 2 ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  7. Ξεφουρνίζουμε, σπρώχνουμε τις πατάτες ώστε να δημιουργήσουμε χώρο και βάζουμε τις τσιπούρες.
  8. Από πάνω τους αραδιάζουμε τις ψημένες ντομάτες με τα σκόρδα μαζί με όλα τα ζουμιά τους και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  9. Ψήνουμε για 17-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι τσιπούρες, αλλά να μη στεγνώσουν.
  10. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τον δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνουμε όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και σερβίρουμε, τις μυρωδάτες τσιπούρες με φουρνιστές ντομάτες και πατατάκια.
  11. Συνοδεύουμε με ελιές, κάππαρη, πιπεριές τουρσί και παξιμάδια χαρουπιού.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy