Συνταγή: Τσιπούρες με ρατατούιγ

Τα λαχανικά του καλοκαιριού όπως η μελιτζάνα, το κολοκύθι και η πιπεριά συνοδεύουν μοναδικά τις ζουμερές τσιπούρες, σε μια συνταγή από τον μετρ του είδους, Λευτέρη Λαζάρου.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Πιάτα από την εταιρεία Dipno

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το ρατατούιγ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις τσιπούρες με ρατατούιγ, ξεκινάμε κόβοντας όλα τα λαχανικά σε κυβάκια.
  2. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τις πιπεριές στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ξύσματα, τον μαϊντανό, την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τη σος βαλσαμικού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Ψάρια

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  2. Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε το λάδι, 200 ml νερό ή ζωμό λαχανικών (αν έχουμε), τη μουστάρδα και τον χυμό.
  3. Αλατίζουμε τις κοιλιές των ψαριών, κάνουμε 2-3 χαρακιές στο ένα πλευρό τους και τα τακτοποιούμε στο ταψί, πάνω στη σάλτσα, με τις χαρακιές προς τα πάνω.
  4. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά από τη μία πλευρά και 4-6 λεπτά από την άλλη. Σερβίρουμε με το ρατατούιγ.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy