20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′
Υλικά
Διαδικασία
- Για το τσάτνεϊ με κόκκινα κρεμμύδια ξεκινάμε και σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιών με το τζίντζερ για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να αρχίσουν να «πιάνουν» στον πάτο του σκεύους.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τους κόκκους πιπεριού και τα φύλλα δάφνης και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 – 30 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά μέχρι να δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να μελώνει και να παίρνει όψη μαρμελάδας.
- Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι.
- Μοιράζουμε το τσάτνεϊ σε αποστειρωμένα* γυάλινα βάζα και τα διατηρούμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό για σχεδόν 1 χρόνο.
- Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε ένα βαζάκι, το διατηρούμε στο ψυγείο και το καταναλώνουμε σε περίπου 10 ημέρες – γι’ αυτό μοιράζουμε το τσάτνεϊ σε πολλά και μικρά βαζάκια.
Μυστικά
* Αποστείρωση βάζων: Τα πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό, τα βάζουμε ανάποδα πάνω σε μια βαμβακερή πετσέτα μέσα σε ένα ταψί και τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στο φούρνο, στους 100° C, για 15 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 