Συνταγή: Τρουφάκια ”ferrero” vegan

Θυμίζουν τα γνωστά και αγαπημένα τρουφάκια ferrero rocher, αφού είναι γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα και τυλιγμένα με τριμμένα φουντούκια.

Πώς τον ξεγέλασαν και τσέπωσαν πέραν των €67,000
Last updated:
1: προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Κομμάτια: 15-20

Επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την πραλίνα, τη σοκολάτα, το ηλιέλαιο και ελάχιστο αλάτι.
  2. Αφήνουμε κατά μέρος για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει (όσο κρυώνει η λιωμένη κουβερτούρα θα στερεοποιείται).
  3. Παίρνουμε 1 κουτ. σούπας από το μείγμα, μπήγουμε στο κέντρο από 1 ολόκληρο φουντούκι και πλάθουμε στις παλάμες σε πρόχειρη μπαλίτσα, με γρήγορες κινήσεις για να μη ζεσταθεί από τα χέρια μας η σοκολάτα και αρχίσει πάλι να λιώνει.
  4. Συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε μπαλίτσες με όλο το μείγμα. Ανάλογα με το μέγεθος, βγαίνουν 15-20 κομμάτια.
  5. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι, αραδιάζουμε εκεί τις μπαλίτσες και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, μέχρι οι μπαλίτσες να σφίξουν καλά.

Επικάλυψη

  1. Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα ένα βαθύ, μικρό μπολάκι.
  2. Καρφώνουμε κάθε μπαλίτσα που ετοιμάσαμε σε ένα καλαμάκι για σουβλάκι και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να στάξει η περίσσεια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.
  3. Αφήνουμε τις μπαλίτσες ξανά στο ταψάκι με τη λαδόκολλα, μέχρι να στεγνώσει καλά η σοκολάτα της επικάλυψης, και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy