35′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Σιρόπι
Παντεσπάνι
Γέμιση
Επικάλυψη
Διαδικασία
- Για την τούρτα σοκολάτας με μαρμελάδα ξεκινάμε και φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να είναι κρύο όταν θα το χρησιμοποιήσουμε: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°-180° C.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ντύνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώνουμε ελαφρά.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν είναι έτοιμο.
- Το ξεφορμάρουμε προσεκτικά και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
- Ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας ώσπου να έχουμε μια αφράτη μους.
- Τέλος, ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες ώσπου να αποκτήσουμε μια σφιχτή σαντιγί.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή δίσκο για τούρτα ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ.
- Κόβουμε με ένα φαρδύ, οδοντωτό μαχαίρι το παντεσπάνι σε 3 δίσκους.
- Βάζουμε τον πρώτο δίσκο μέσα στο τσέρκι και το βρέχουμε πολύ καλά με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Αλείφουμε με μια καλή στρώση μαρμελάδα φραγκοστάφυλο και κατόπιν απλώνουμε τη μισή μους.
- Καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε (σιρόπι, μαρμελάδα, μους).
- Σκεπάζουμε με τον τρίτο δίσκο.
- Τον σιροπιάζουμε και αυτόν και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Οταν έχει παγώσει καλά η τούρτα, τη βγάζουμε από το ψυγείο και την ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά με τη σαντιγί που έχουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα στο ψυγείο (περίπου 30 λεπτά).
- Γαρνίρουμε με φρέσκα φραγκοστάφυλα και ό,τι άλλα φρέσκα φρούτα εποχής μάς αρέσουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 