Συνταγή: Τούρτα κολοκύθα υπερπαραγωγή για το Halloween

Δεν λέμε ότι είναι εύκολη, όμως, αν μη τι άλλο, είναι άκρως εντυπωσιακή. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στα πάρτι για το Halloween!

1:30′ προετοιμασία
1:45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 3:15′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τούρτα-υπερπαραγωγή, που αποτελείται από αγγλικό mud cake με λευκή σοκολάτα, δηλαδή κέικ πυκνό και υγρό σαν λάσπη (αυτό σημαίνει «mud cake»), με ενδιάμεσες στρώσεις από γκανάς και αρωματική βουτυρόκρεμα (η Σαμάνθα επέλεξε εσάνς μπανάνας, αλλά εμείς μπορούμε να βάλουμε βανίλια, πορτοκάλι και άλλα).

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Mud cake λευκής σοκολάτας

Βουτυρόκρεμα

Γκανάς καραμέλας

Υλικά & εργαλεία διακόσμησης

Διαδικασία

Mud cake

  1. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ., με τοιχώματα ύψους τουλάχιστον 10 εκ., και το ντύνουμε εσωτερικά με χαρτί ψησίματος.
  2. Αν δεν βρούμε τόσο ψηλό ταψάκι, ντύνουμε και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος, το οποίο κόβουμε μερικά εκατοστά πάνω από το χείλος του ταψιού.
  3. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μέλι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να γίνουν λείο μείγμα. Αποσύρουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά.
  5. Τέλος, κοσκινίζουμε τα δύο άλευρα μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά (βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο – θα πρέπει να βγει καθαρή και στεγνή).
  8. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψάκι.
  9. Έπειτα, το βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει.
  10. Το βγάζουμε και με ένα μαχαίρι του ψωμιού το κόβουμε οριζόντια σε 4 ισόπαχους δίσκους.

Βουτυρόκρεμα

  1. Βράζουμε σε κατσαρολάκι την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με την εσάνς βανίλιας και το γάλα.
  3. Ρίχνουμε την άχνη και χτυπάμε με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα, για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για 10 λεπτά, για να αφρατέψει και να πάρει όγκο η κρέμα μας.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το άρωμα της επιλογής μας (μπανάνα, πορτοκάλι, καφέ ή άλλο) και ανακατεύουμε.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να σφίξει.

Γκανάς

  1. Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας-καραμέλας σε μεγάλο μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και, λίγο πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να γίνει σαν πυκνόρρευστη καραμέλα.

Μυστικά

  • Όταν συναρμολογήσουμε την τούρτα μας, την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει, για να μπορούμε να τη σμιλέψουμε με το μαχαίρι στο σχήμα της κολοκύθας.
  • Το mud cake και τα δύο μείγματα της γέμισης μπορούν να ετοιμαστούν από την προηγούμενη ημέρα και να διατηρηθούν στο ψυγείο. Ακόμη, σίγουρα θα περισσέψει γκανάς, την οποία επίσης φυλάσσουμε στο ψυγείο.
  • Όσο πιο κρύα είναι η τούρτα τόσο πιο εύκολα θα τη σμιλέψουμε και θα εφαρμόσει η ζαχαρόπαστα.
  • Μπορεί τα περισσότερα κοψίματα της ζαχαρόπαστας να γίνονται με ένα απλό μαχαιράκι, αλλά μερικά ειδικά (και οικονομικά) εργαλεία θα μας διευκολύνουν.
  • Τα μαλλιά της μαγισσούλας μπορεί να έχουν όποιο χρώμα θέλουμε: από ξανθό ή μαύρο μέχρι κοκκινωπό, ανακατεύοντας ζαχαρόπαστα με ανάλογο χρώμα, π.χ. καφέ με κόκκινη.
  • Αφήνουμε τα κομμάτια από σκουρόχρωμη ζαχαρόπαστα για το τέλος, για να μη βάψουμε τα χέρια μας και αλλοιώσουμε τα υπόλοιπα απαλά χρώματα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy