Συνταγή: Τούρτα Χανίων

Στην παραδοσιακή μορφή της κρεατόπιτας αυτής βάζουμε το αρνί ωμό και με τα κόκαλα, κι έπειτα ψήνουμε στον φούρνο. Όμως κι έτσι γίνεται ωραία, και είναι μια λύση να αξιοποιήσουμε και έτοιμο κρέας βραστό που μπορεί να έχει περισσέψει.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
2: μαγείρεμα
Σύνολο: 2:30′

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 32 εκ.

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τούρτα Χανίων, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε σε μέτρια φωτιά το αρνί για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Το ξεκοκαλίζουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Φύλλο

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Τη χωρίζουμε και την πλάθουμε σε 2 μπάλες ζύμης.
  2. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης σε 1 φύλλο, διαμέτρου περίπου 34 εκ.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C και βουτυρώνουμε το ταψί.
  4. Απλώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  5. Βουτυρώνουμε το φύλλο, απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο τη γέμιση και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να ενωθούν οι άκρες των δύο φύλλων και να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  7. Με πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτα και από κάτω.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy