Συνταγή: Τούρκικοι κουραμπιέδες

Στην τουρκική κουζίνα kurabiye, σημαίνει γενικά «μπισκότο». Οι Τούρκοι απολαμβάνουν τους κουραμπιέδες με το τσάι ή τον καφέ σας όλο τον χρόνο.

15′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Ζύμη

Γαρνίρισμα

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για τους τούρκικους κουραμπιέδες, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να χλυαρύνει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
  3. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από το αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε για λίγο και σπάμε μέσα το αυγό.
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην κολλάει στα δάχτυλά μας.
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες (στα τούρκικα γιουβαρλάκ) ή με κουπάτ σε ότι σχήμα θέλουμε.
  7. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 C

Γαρνίρισμα

  1. Σε ένα πιατάκι ανακατεύουμε την κανέλα με την ζάχαρη άχνη.
  2. Βουτάμε τους ψημένους κουραμπιέδες στο μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστοί για να κολλήσει καλά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy