5′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σάλτσα από το υπόλοιπο λεμονάτο κρέας με ζυμαρικά, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 – 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που υπάρχει στο πακέτο. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους.
- Χτυπάμε τα κολοκύθια με τη σάλτσα από το κρέας στο μπλέντερ, να γίνουν πουρές.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό τους.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου έβρασαν, το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρέας.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον πουρέ από τα κολοκύθια, το ξερό μυρωδικό και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
- Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Πρέπει το φαγητό να είναι ζουμερό.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και, αν θέλουμε, με ανθότυρο θρυμματισμένο ή γραβιέρα τριμμένη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 