Συνταγή: Το υπόλοιπο λεμονάτο κρέας με κολοκυθάκια γίνεται σάλτσα για ζυμαρικά

Τα τρυφερά κομμάτια κρέατος και κολοκυθιού δένουν υπέροχα με τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο, δημιουργώντας μια δροσερή σάλτσα. Τη συνδυάζουμε με ζυμαρικά al dente και έχουμε ένα χορταστικό γεύμα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα από το υπόλοιπο λεμονάτο κρέας με ζυμαρικά, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 – 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που υπάρχει στο πακέτο. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους.
  2. Χτυπάμε τα κολοκύθια με τη σάλτσα από το κρέας στο μπλέντερ, να γίνουν πουρές.
  3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό τους.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου έβρασαν, το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρέας.
  5. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον πουρέ από τα κολοκύθια, το ξερό μυρωδικό και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  6. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Πρέπει το φαγητό να είναι ζουμερό.
  7. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και, αν θέλουμε, με ανθότυρο θρυμματισμένο ή γραβιέρα τριμμένη.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy