Συνταγή: Το τέλειο γλυκό κουταλιού κυδώνι

Ίσως από τα ωραιότερα γλυκά κυδώνια που έχουμε δοκιμάσει Του πάνε θαύμα τόσο η αρμπαρόριζα όσο και το περγαμόντο. Έχει μια γεύση πολυτελείας.

Παρενόχλησε σεξουαλικά 25χρονη και επιτέθηκε σε 23χρονη - Εισήλθε με τη βία σπίτι της και την έπιασε από τον λαιμό και τα πόδια - Συνελήφθη 17χρονος αιτητής ασύλου από τη Σομαλία
30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

 

Υλικά

Βάρος: για βάζο του 1 κιλού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τέλειο γλυκό κουταλιού κυδώνι, ξεκινάμε πλένοντας και καθαρίζοντας τα κυδώνια. Τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια με ένα μαχαίρι.
  2. Μετράμε σε πιάτο της σούπας και για 1 πιάτο κυδώνι βάζουμε 1 πιάτο ζάχαρη.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το κυδώνι με το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη, για να μη ζαχαρώσει το γλυκό. Βράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κυδώνι και να δέσει* το σιρόπι. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Το χρώμα του γλυκού πρέπει να είναι ανοιχτό ρόδινο.

Μυστικά

* Το μυστικό για ένα επιτυχημένο γλυκό κουταλιού είναι το σιρόπι. Θα πρέπει να είναι λαμπερό, διάφανο και αρκετά πυκνό. Τα φρούτα θα πρέπει να έχουν γίνει κάπως διάφανα και γυαλιστερά, να βρίσκονται διασκορπισμένα στο σιρόπι και να μην επιπλέουν σε αυτό. Για να δούμε αν έδεσε το σιρόπι, ρίχνουμε λίγο σε ένα πιάτο – θα πρέπει να μην απλώνει πολύ.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy