Συνταγή: Το μισόκιλο μπιφτέκι το γεμιστό του Ζάχου

Γι' αυτό το μπιφτέκι σχηματίζεται ουρά έξω από Το Καπηλειό του Ζάχου στα Καμίνια. Και όχι αδικαιολόγητα, καθώς εκτός από γενναία μερίδα, έχει μεγάλη νοστιμιά.

20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη γέμιση με φέτα

Για τη γέμιση με γραβιέρα

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Για το γεμιστό μπιφτέκι του Ζάχου ξεκινάμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος (όχι απαραίτητα στο ψυγείο) για 3-4 ώρες, ώστε να ξεκουραστεί και να αναμειχθούν τα αρώματα.

Γέμισμα και ψήσιμο

  1. Αν επιλέξουμε γέμιση με φέτα, ανακατεύουμε το θρυμματισμένο τυρί με τις πιπεριές σε ένα μπολ.
  2. Χωρίζουμε το μείγμα κιμά σε 4 ίσα μέρη.
  3. Πλάθουμε το κάθε μέρος σε μπάλα και το πιέζουμε για να πλατύνει σε παχύ δίσκο.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα φέτας-πιπεριάς σε κάθε δίσκο και τον διπλώνουμε προσεκτικά ώστε να καλύψει τη γέμιση.
  5. Πλάθουμε ξανά το κάθε μπιφτέκι να αποκτήσει ξανά το σχήμα του και πάχος περίπου 2 εκ.
  6. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε αν επιλέξουμε τη γέμιση με γραβιέρα.
  7. Αλατοπιπερώνουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές.
  8. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία.
  9. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και ακουμπάμε εκεί τα μπιφτέκια.
  10. Φουρνίζουμε σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ένα ταψί για να πέσουν τυχόν υγρά.
  11. Ψήνουμε τα γεμιστά μπιφτέκια για 15 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ωραία, να ψηθούν στο εσωτερικό και να λιώσουν τα τυριά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy