Συνταγή: Tο ινδικό κοκκινιστό αρνί (Rogan josh)

Ένα φλογερό, κατακόκκινο κάρι από την περιοχή του Kασμίρ με τις διάσημες πιπεριές. Γίνεται με αρνί αλλά και με κατσίκι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το αρνί

Για την πάστα rogan josh

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το rogan josh (το ινδικό κοκκινιστό αρνί), ξεκινάμε ρίχνοντας στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για την πάστα και τα χτυπάμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, πηχτή κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κανέλα, το κάρδαμο και τη δάφνη για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αρνί και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, το σκόρδο, το τζίντζερ και την πάστα rogan josh και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε 400 ml νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy