Συνταγή: Το μπριάμ του Αυγούστου

Σύμφωνοι, το μπριάμ είναι φαγητό ολόκληρου του καλοκαιριού, αλλά αυτόν τον μήνα τα θερινά μποστανικά έχουν μεστώσει από τις ζέστες, είναι γλυκά και μελωμένα και το φαγητό αποκτά ύψιστη νοστιμιά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1: προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 2:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο συγκεκριμένο μπριάμ δεν χρειάζεται νερό! Οι τριμμένες ντομάτες και το άφθονο ελαιόλαδο δίνουν όλη την υγρασία που χρειάζονται τα λεπτοκομμένα λαχανικά για να καλοψηθούν.

Υλικά

Μερίδες: για το μεγάλο ταψί του φούρνου

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μπριάμ σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια και αλάτι και τα τρίβουμε για 2-3 λεπτά με τα χέρια μας, για να απομακρύνουμε την αψάδα τους.
  2. Τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά.
  3. Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε στην άκρη για 30-40 λεπτά.
  4. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε σχολαστικά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  6. Διαλέγουμε το μεγαλύτερο ταψί μας και βάζουμε εκεί τα κρεμμύδια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις φέτες ντομάτας, τα ντοματίνια, το σκόρδο, όλες τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μυρωδικά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας καλά.
  8. Τα απλώνουμε σε μονή στρώση στριμωχτά, αλλά χωρίς να σκεπάζει ένα υλικό κάποιο άλλο, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  9. Φουρνίζουμε και ψήνουμε το μπριάμ για 1 ώρα ή μέχρι τα υλικά να μελώσουν και να ροδίσουν.
  10. Στα μισά του ψησίματος τα ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη σπάτουλα και τα απλώνουμε ξανά σε μονή στρώση.
  11. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό και, αν θέλουμε, σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα λίγο ξύσμα λάιμ.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy