Συνταγή: Το μπέργκερ του Έλβις αλλιώς

Ο σεφ και TikToker Νίκος Μαρόλης ετοίμασε ειδικά για τον gastronomos.gr μια απολαυτστική συνταγή με τη δική του δημιουργική ματιά. Αντί για Έλβις μπέργκερ έφτιαξε Έλβις σάντο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
1:20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: 1 μπέργκερ

Για τη σος

Για τη μαρμελάδα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά χωρίς τον πιέζουμε πολύ μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Πλάθουμε τον κιμά σε μπάλα και με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας πιέζουμε. Έτσι θα έχουμε το feeling του smashed μπέργκερ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά στην αρχή για να βγάλει το λίπος του και να τηγανιστεί σε αυτό. Και μετά σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Στο τελείωμα προσθέτουμε το cheddar και περιμένουμε να λιώσει.
  5. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε το μπέργκερ. Το αφήνουμε να γίνει σιγά σιγά crispy. Θέλει περίπου 12 λεπτά με δυο γυρίσματα.

Για τη σος

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το φυστικοβούτυρο και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά με ένα ένα σύρμα χειρός.

Για τη μαρμελάδα

  1. Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις μπανάνες και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
  1. Πάνω σε μια λαδόκολλα στήνουμε μία φέτα ψωμί και την αλείφουμε με τη σος φιστικοβούτυρου. Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον και δύο μπιφτέκια με το τυρί τους. Στη δεύτερη φέτα ψωμιού απλώνουμε τη μαρμελάδα μπανάνας.
  2. Τυλίγουμε το sando σε λαδόχαρτο και το κόβουμε στην μέση. Έτσι θα μπορούμε να όλα τα layers του μπέργερ.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy