10′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′
Μπορούμε να προσαρμόσουμε τα υλικά και να προσθέσουμε περισσότερες ή/και , αν και, σύμφωνα με τον Σιναΐτη Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, «η λαιμαργία είναι αυτή που σου δημιουργεί το αίσθημα της πείνας, ενώ έχεις φάει όλη την Αίγυπτο κι έχεις πιει όλο τον Νείλο», μας λέει ο μοναχός Στέφανος, που μας έδωσε τη συνταγή στην επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε «μπανόφι» της νηστείας, αρχικά βάζουμε τις φέτες μπανάνας σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα 2/3 της ποσότητας του τριμμένου χαλβά και τη μισή σοκολάτα και τα ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα σε 4-5 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια ή σε ένα μικρό ταψάκι, σε παχιά στρώση.
- Από πάνω σκορπίζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και τέλος ρίχνουμε τον υπόλοιπο χαλβά, καλύπτοντας τη σοκολάτα καλά για να μην καεί στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε το γλυκό σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 5-10 λεπτά, μέχρι η σοκολάτα και ο χαλβάς να λιώσουν.
- Σερβίρεται, το «μπανόφι» της νηστείας, ζεστό, όσο είναι κρεμώδες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 