Συνταγή: Το αρνάκι στον φούρνο με πατάτες του Οικονόμου

Είναι ασυνήθιστο να μην μπαίνει καθόλου λεμόνι σε αυτό το φαγητό, κι όμως η συνταγή του εμβληματικού αθηναϊκού μαγειρείου δεν έχει. Όποιος θέλει, βάζει λίγο στο πιάτο του.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
2: μαγείρεμα
Σύνολο: 2:15′

Εξαιρετικής νοστιμιάς, αυτό το φαγητό είναι ίσως η καλύτερη ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι, αφού ψήνεται χωρίς να μας χρειάζεται από πάνω, αφήνοντας χρόνο να χαρούμε την ξεκούραση της ημέρας.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρνάκι στον φούρνο με πατάτες του Οικονόμου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε πυκνές, μικρές και βαθιές χαρακιές στο κρέας, για να το βοηθήσουμε να ψηθεί ωραία και στο εσωτερικό. Αν θέλουμε, βάζουμε λίγο αλατοπίπερο μέσα στις χαρακιές, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  3. Σε μεγάλο ταψί του φούρνου ή σε ευρύχωρη γάστρα σκορπίζουμε ανθό αλατιού, πιπέρι και τα μισά κομμάτια σκόρδου.
  4. Αλείφουμε το αρνάκι παντού με το μισό ελαιόλαδο και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού. Γύρω του τακτοποιούμε τις πατάτες και ανάμεσά τους τα υπόλοιπα κομμάτια σκόρδου.
  5. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το νερό, σκορπίζουμε πάνω τους τα κομματάκια βουτύρου και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
  6. Φουρνίζουμε και ψήνουμε περίπου 2 ώρες ή λίγο περισσότερο, μέχρι να ροδίσει ωραία.
  7. Μια-δυο φορές ανακατεύουμε προσεκτικά τις πατάτες για να ροδίσουν κι εκείνες ομοιόμορφα. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη καυτό νερό στη διάρκεια του ψησίματος, αν δούμε ότι έχει σωθεί εντελώς.
  8. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν το κρέας είναι τρυφερό και ρόδινο και μείνει με το λαδάκι του.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy