Συνταγή: Το απόλυτο μοσχαρίσιο μπιφτέκι

Πρόκειται για ένα απλό και νόστιμο φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τη συνταγή μάς έδωσε ο σεφ-πατρόν του εστιατορίου Τηλέμαχος, στην Κηφισιά, Γιώργος Τσιλιγκίρης.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Τεμάχια: 4 μεγάλα μπιφτέκια

Για τα μπιφτέκια

Διαδικασία

  1. Για το μοσχαρίσιο μπιφτέκι του Τηλέμαχου, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε ελαφρά με αλατοπίπερο.
  2. Δεν χρειάζεται επίμονο ζύμωμα, ίσα ίσα να αναμειχθεί καλά ο κιμάς με το αλατοπίπερο.
  3. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια με πάχος περίπου 4 εκ.

Ψήσιμο

  1. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Χωρίς να λαδώσουμε τα μπιφτέκια, τα ψήνουμε για 8-9 λεπτά από τη μία πλευρά.
  3. Τα γυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για άλλα 5-6 λεπτά.
  4. Συνοδεύουμε με σαλάτα με κολοκυθάκια και βλίτα με λαδόξιδο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy