5′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′
Υλικά
Τεμάχια: 4 μεγάλα μπιφτέκια
Για τα μπιφτέκια
Διαδικασία
- Για το μοσχαρίσιο μπιφτέκι του Τηλέμαχου, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε ελαφρά με αλατοπίπερο.
- Δεν χρειάζεται επίμονο ζύμωμα, ίσα ίσα να αναμειχθεί καλά ο κιμάς με το αλατοπίπερο.
- Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια με πάχος περίπου 4 εκ.
Ψήσιμο
- Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
- Χωρίς να λαδώσουμε τα μπιφτέκια, τα ψήνουμε για 8-9 λεπτά από τη μία πλευρά.
- Τα γυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για άλλα 5-6 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με σαλάτα με κολοκυθάκια και βλίτα με λαδόξιδο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 