45′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:15′
Υλικά
Μερίδες: 5
Για τα τηγανόψωμα
Για το πατέ από συκωτάκια
Διαδικασία
Ζύμη
- Για να φτιάξουμε τηγανόψωμα με πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου, αρχικά ανακατεύουμε, στον κάδο του μίξερ, τη μαγιά και το νερό και αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το ξίδι, ζυμώνοντας με τον γάντζο για 7-10 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι ελαστικό.
- Το λαδώνουμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Συκωτάκια
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα συκωτάκια σε 30 γρ. από το βούτυρο σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με τα δύο ποτά.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
- Πολτοποιούμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στον πολυκόφτη.
- Ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο βούτυρο, το οποίο θα λιώνει στο ζεστό μείγμα και θα το ομογενοποιήσει.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ξύσμα.
Τηγανόψωμα
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρουλά φύλλα μήκους 15 εκ.
- Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα ζυμάρια ανά δύο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν ωραία.
- Αλείφουμε κάθε τηγανόψωμο με μείγμα από τα συκωτάκια.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και διακοσμούμε με τα φύλλα μυρωδικού και τους σπόρους ροδιού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 