Συνταγή: Τηγανόπιτα με καλαμποκάλευρο και ντοματίνια

Τηγανόπιτα με καλαμποκάλευρο και ντοματίνια, ένα γρήγορο και εύκολο σνακ με υλικά που σχεδόν πάντα έχουμε στο σπίτι!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τηγανόπιτα με καλαμποκάλευρο και ντοματίνια, ξεκινάμε ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ τα άλευρα, λίγο αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα και το ανθότυρο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε απαλά να αναμειχθούν.
  3. Ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη σε δίσκο 30 εκ.
  4. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε την τηγανόπιτα και τηγανίζουμε για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
  5. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, αναποδογυρίζουμε και αδειάζουμε την πίτα ξανά στο τηγάνι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Τηγανίζουμε για περίπου άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy