Συνταγή: Τηγανητή πατατοσαλάτα

Αυτή η πατατοσαλάτα γίνεται με baby πατάτες, ιδανικά Νάξου. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε χρησιμοποιήστε τις κλασικές ναξιώτικες πατάτες ΠΓΕ, που είναι ιδιαίτερα νόστιμες  ή άλλες πατάτες ελληνικές που θα βρείτε στην αγορά.

Πώς τον ξεγέλασαν και τσέπωσαν πέραν των €67,000
20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

 

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη τηγανητή πατατοσαλάτα, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες για περίπου 20-25 λεπτά, να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το σκεύος κατά τα 2/3 και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τις πατάτες για 4-5 λεπτά, να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε το ξίδι με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy