Συνταγή: Τηγανίτες ψωμιού (αυγοφέτες) με σιρόπι μελιού, λεμονιού και κανέλας

Αυτές οι λαχταριστές τηγανίτες ψωμιού ή αυγοφέτες σερβίρονται με σιρόπι μελιού, αρωματισμένο με λεμόνι και κανέλα. Τέλειες!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Τεμάχια: 10

Σιρόπι μελιού

Διαδικασία

Σιρόπι

  1. Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για τις τηγανίτες ψωμιού (αυγοφέτες).
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν δύο βράσεις.
  3. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τηγανίτες

  1. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, με το σύρμα χειρός, και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα μαζί με την κανέλα.
  2. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού μία μία στο μείγμα, και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να απορροφήσουν το υγρό. Τις στραγγίζουμε.
  3. Βάζουμε το ηλιέλαιο ή το βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τις φέτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  4. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  5. Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με κανέλα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy