10′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′
Υλικά
Τεμάχια: 10
Σιρόπι μελιού
Διαδικασία
Σιρόπι
- Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για τις τηγανίτες ψωμιού (αυγοφέτες).
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν δύο βράσεις.
- Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τηγανίτες
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, με το σύρμα χειρός, και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα μαζί με την κανέλα.
- Βουτάμε τις φέτες ψωμιού μία μία στο μείγμα, και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να απορροφήσουν το υγρό. Τις στραγγίζουμε.
- Βάζουμε το ηλιέλαιο ή το βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τις φέτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
- Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με κανέλα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 