Συνταγή: Τηγανίτες αφράτες, γλυκές ή αλμυρές

Η πιο απλή συνταγή για τηγανίτες τύπου pancake. Αναλόγως με τι θα τις σερβίρετε, γίνονται γλυκές ή αλμυρές.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
12′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 32′

Υλικά

Κομμάτια: 20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τηγανίτες αφράτες, γλυκές ή αλμυρές, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, για 3 – 4 λεπτά.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε έναν χυλό μέτριο προς πηχτό.
  4. Ρίχνουμε το λάδι ή το βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά σε μέτρια φωτιά.
  5. Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και ψήνουμε για 2 – 3 λεπτά. Ενδιαμέσως γυρίζουμε τις τηγανίτες ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  6. Βγάζουμε και ακουμπάμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Αν τις θέλουμε γλυκές, σερβίρουμε με μαρμελάδα ή σκέτο μέλι ή μέλι και καρύδια ή λιωμένη (στα μικροκύματα) κουβερτούρα ή μερέντα.
  8. Αν τις θέλουμε αλμυρές, ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φέτα ή κεφαλοτύρι ή κασέρι.

Μυστικά

Παραλλαγή για (ακόμη πιο) αλμυρές: Αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με 100 γρ. τριμμένη φέτα και κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy