Συνταγή: The emperor’s pancake (kaiserschmarrn)

Μεγάλο πάνκεϊκ που ψήνεται στον φούρνο, κομματιάζεται σαν μπουγάτσα και καραμελώνει στο τηγάνι. Έτσι κάνουν τις «τηγανίτες του αυτοκράτορα» στην Αυστρία.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε the emperor’s pancake (kaiserschmarrn), ξεκινάμε μουλιάζοντας σε ένα μπολάκι τις σταφίδες στο ρούμι για 30 λεπτά. Τις στραγγίζουμε κρατώντας και το ρούμι χωριστά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C.
  3. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) τους κρόκους, το μισό γάλα, το αλεύρι, τη sour cream και το αλάτι μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε χτυπώντας την υγρή βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το υπόλοιπο γάλα και το ρούμι. Αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Σε καθαρό κάδο και με καθαρό σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια για 1 λεπτό, μέχρι να αφρίσουν καλά.
  6. Προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αρχίζουν να πήζουν.
  7. Προσθέτουμε άλλη 1 κουταλιά ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά μαρέγκα με μαλακές κορυφές.
  8. Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι, με απαλές κινήσεις.
  9. Λιώνουμε τη 1 κουταλιά από το μετρημένο βούτυρο σε ένα τηγάνι μαντεμένιο ή σε άλλο τηγάνι που κάνει για τον φούρνο, διαμέτρου περίπου 25 εκ., σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα. Δεν ανακατεύουμε.
  10. Ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες, για 5-7 λεπτά. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι το πάνκεϊκ να φουσκώσει και να ψηθεί, περίπου για 20-25 λεπτά.
  11. Ξεφουρνίζουμε και βγάζουμε το πάνκεϊκ σε ένα ξύλο κοπής. Κόβουμε σε κομμάτια περίπου 2,5 εκ.
  12. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη, τις μισές σταφίδες και τον μισό χυμό λεμονιού.
  13. Ρίχνουμε και τα μισά κομμάτια του πάνκεϊκ και ψήνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να χρυσίσουν και να γλασαριστούν, για περίπου 5 λεπτά.
  14. Αδειάζουμε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy