Συνταγή: Tαζίν με αρνάκι και βερίκοκα

Ταζίν με αρνάκι και βερίκοκα, στη µαροκινή κουζίνα, «ταζίν» ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι στο οποίο σιγοψήνεται το κρέας.

Πρόστιμα-φωτιά προνοεί νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, για όσους ιδιοκτήτες σκύλων παρανομούν
15′ προετοιμασία
1:50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:5′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ταζίν με αρνάκι και βερίκοκα σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ρας ελ χανούτ και τον κόλιανδρο σε σκόνη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθεί καλά και να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε τα φρέσκα και ξερά βερίκοκα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ζωμό και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ταψί ή γάστρα (αν η κατσαρόλα μας μπαίνει στον φούρνο, δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί. Σκεπάζουμε με το καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1ώρα.
  7. Αφαιρούμε το καπάκι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τον φούρνο, σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε το ταζίν με αρνάκι και βερίκοκα με κουσκούς και γιαούρτι.

Μυστικά

*Μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από το Μαρόκο. Το βρίσκουμε σε μπαχαράδικα και παντοπωλεία, όμως μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας ανακατεύοντας 6 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη, 3 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη, 3 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού κάρδαμο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν, σε σκόνη και 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy