Συνταγή: Τας κεμπάπ με πουρέ τραχανά

Μοσχαράκι κοκκινιστό τας κεμπάπ με κρέμα τραχανά, που γίνεται πολτοποιόντας τον ξινό τραχανά στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′

Υλικά

Μερίδες: για 20 μικρά μπολάκια

Για το τας κεμπάπ

Για την κρέμα τραχανά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τας κεμπάπ με πουρέ τραχανά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, τις δάφνες και το μπαχάρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα πελτέ-κρασιού, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτουμε τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με αρκετή, δεμένη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κρέμα τραχανά

  1. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνουμε τον τραχανά και τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς, να πιει τα περισσότερα υγρά, αλλά να παραμείνει λίγο ζουμερός.
  4. Πολτοποιούμε τον τραχανά σε δόσεις, στον πολυκόφτη (ή μέσα στην κατσαρόλα, με ραβδομπλέντερ), μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τον πουρέ τραχανά σε μικρά μπολ, από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy